Beyaz Saray’dan ziyaret açıklaması: Planlanmış bir şey yok

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin soruya "Programlanmış bir şey yok" yanıtını verdi. Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından ziyaretin iptal edildiği iddia edilmişti.

  • ü
  • 25 Nisan 2024
  • ü
  • Dünya

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, düzenlediği basın brifinginde medya mensuplarının sorularını da yanıtladı. (© Michael Brochstein/ZUMA Press Wire - Depo Photos)

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin soruya “Programlanmış bir şey yok” yanıtını verdi.

VOA Türkçe’nin yaptığı paylaşıma göre ABD Başkanı Biden’la New York’a giderken uçakta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk basını tarafından duyurulan Beyaz Saray ziyareti soruldu. Kirby, bu soruya “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok” şekline yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye ve Hamas heyetini kabul etmesinin ardında ziyaretin iptal edildiği iddia edilmişti.

‘BEYAZ SARAY ZİYARETİ DİYENLER UTANACAK MI?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Beyaz Saray’ın açıklamasının ardından yaptığı paylaşımda,  “Diplomasi, dış politika ve uluslararası saygınlık açısından bir başka seviye kaybı daha. ABD tarafından hiçbir şekilde teyit olmadığı halde Beyaz Saray ziyareti diyenler yine utanmayacak.” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com