Cübbeli Ahmet, cenaze kalkmadan şeyhi ilan etti

Cübbeli Ahmet ise İsmailağa İstişare Heyeti’nden önce davranarak kendi Şeyhini ilan etti. Cübbeli’nin sabah saatlerinde yayınladığı bir videoda Mahmud Ustaosmanoğlu’nun Şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile bağlantılı olduğu belirtilen İbrahim Hocayı şeyh ilan etti.

  • ü
  • 23 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Cübbeli Ahmet lâkabıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü.

İsmailağa Cemaati’nin şeyhi Hasan Efendi’nin vefatının ardından liderlik konusu gizemini korurken, Cübbeli Ahmet, cemaatin ileri gelenlerini beklemeden İbrahim Uslu’yu yeni şeyh olarak ilan etti.

İsmailağa Cemaati’nin lideri Hasan Kılıç Efendi’nin vefatının ardından, cemaatin geleceği merak konusu olmuştu. Bu süreçte, daha önceden cemaatten atıldığı açıklanan Cübbeli Ahmet’in, İsmailağa Cemaati’nin yeni şeyhinini cemaatin önde gelenlerini beklemeden ilan etmesi dikkat çekti. Cübbeli Ahmet, YouTube kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, Denizli vekili İbrahim Uslu’nun cemaatin yeni şeyhi olarak seçildiğini duyurdu.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın açıklamasına göre, İbrahim Uslu şeyhlik görevini üstlenmeden önce istihare yaparak bu önemli sorumluluğu kabul etti. Cemaat üyeleri tarafından yapılan arzuhale istinaden bu karar alındı. Cübbeli Ahmet Hoca, Hüseyin Avni, Mustafa Özşimşekler ve Emre Altınkum gibi isimlerin de bulunduğu topluluk, yeni şeyhlerini bağlılıkla kabul ettiklerini ifade ettiler.

İsmailağa Cemaati’nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatından sonra cemaate Hasan Kılıç Efendi liderlik etmişti. Uzun yıllar cemaate hizmet eden Hasan Efendi, 93 yaşında Hakk’a yürümüştü.

KİM ŞEYH OLABİLİR?

Ancak Eren’in yaşının genç olması dolayısıyla İsmailağa İstişare Heyeti yaşça ve konum olarak daha kıdemli bir ismi örneğin Ahmet Ustaosmanoğlu, Salih Topçu ya da Ramazan İlhan gibi bir hoca “muayyen Şeyh” olarak seçebilir.

Ahmet Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet’in cemaati böldüğünü belirtmiş “Cübbeli hoca babamdan intikam almak mı istiyor? Hiç kimse bu yorumu yapmıyor. Bu lafla beraber ihvanı ikiye böldün. Birçok insan cemaatinden koparılmaya mı çalışılıyor? Yanlış yaptılar. Efendi hazretlerini sevdiğini iddia ediyor. Sevdiğini iddia eden insan cemaati kendine mal etmez. Cemaat babamın malıdır. Zorun ne senin? Benim yakınlarından herhangi birisine bir şey olduğu takdirde azmettirici olarak onu göstereceğim” diye konuşmuştu.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com