“Küflü çikolata” tartışmasına Murat Ülker de katıldı: Öğreneceğimiz şeyler var

Patiswiss CEO’su Tunaoğlu'nun "Küflü ürün" eleştirisi sonrası tüketiciye verdiği tehdit içeren yanıt ve sonrasındaki istifa gündemdeki yerini koruyor. Tartışmaya Murat Ülker de katıldı.

  • ü
  • 22 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu‘nun “Küflü çikolata” eleştirisi ve tüketiciye verdiği tehdit içeren yanıt, sosyal medyada tartışma yarattı. Tepkilerin ardından CEO istifa etti. Yıldız Holding CEO’su Murat Ülker ise, Dünya yazarı Prof. Dr. Çisil Sohodol’un yazısını alıntılayarak konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

ÜRÜNÜNE ‘KÜFLÜ’ DİYEN TÜKETİCİYİ TEHDİT ETMİŞTİ

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Çisil Sohodol, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun bir tüketiciye verdiği yanıta ilişkin LinkedIn hesabından bir değerlendirme paylaştı.

CEO Tunaoğlu bugün istifasıyla sonuçlanan sürecin başında Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye şu yanıtı vermişti:

– Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara.

– Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vs.’den neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasında ki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim.

‘BİR CEO TÜKETİCİYE BÖYLE BİR MESAJ YAZAMAZ’

Prof. Dr. Sohodol, Patiswiss CEO’su Tunaoğlu’nun kriz yönetiminde sergilediği tavrı eleştirirken, “Bir şirketin CEO’su böylesi bir mesajı tüketiciye yazamaz, yazmamalı, yazmaması gerektiğini bilmeli” ifadesini kullandı.

CEO Tunaoğlu’nun en hatalı yola başvurduğunu belirten Sohodol, bu olayda alınması gereken dersleri şöyle özetledi:

– Vegas’ta olanın bile Vegas’ta kalmadığı bir çağda her cevabınızın yayılımı mümkündür ve bunun bir bedeli vardır. O bedeli ödemek istemiyorsanız basitçe olayı kabul edip özür dilemek ve bir daha olmaması için çözüm aramak elinizdeki en kolay ve etkili yoldur.
– Tüketiciye saldırmak seçenek değildir.
– Markalar CEO’ların ego tatmin alanı değildir bazen markayı onlardan da korumak gerekir.
– Sorunu sahiplenmek sizi suçlu yapmaz aksine her şeyi daha kolay çözer. Sorunu sahiplenmekten korkmamak gerekir.
– Krize temel cevap stratejinin görünen yüzü çok zorunlu durumlar hariç avukat/dava tehditi olmamalıdır.
– Bu 5 kuralı birden ihlal edince işte başınıza bunlar gelir!


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

MURAT ÜLKER’DEN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Ülker’i bünyesinde barındıran Yıldız Holding CEO’su Murat Ülker de konuya ilişkin görüşünü paylaştı. LinkedIn hesabından Dünya yazarı Sohodol’un paylaşımını alıntılayan Ülker, “Her zaman her mevkide öğreneceğimiz şeyler var” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com