Ayhan Bora Kaplan’ın adamı Tansel Aktan: Bu operasyonun sebebi 15 Temmuz

Ayhan Bora Kaplan'ın adamaları da 15 Temmuz bahanesine sığındılar. Kendilerine yapılan operasyonun 15 Temmuz ile ilgili olduğunu iddia eden Tansel Aktan, "15 Temmuz’da TRT’nin önünde Bora Kaplan’ın yanındaki uzun namlulu, çelik yelekli kişi benim. FETÖ’cüler o günden beri bu dosyanın altyapısını yapıyordu" dedi.

  • ü
  • 19 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Ayhan Bora Kapla, 15 Temmuz gecesi TRT önünde böyle poz vermişti.

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan başta olmak üzere 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam edildi. 15 Temmuz’da TRT’nin önünde çekilen fotoğrafta Ayhan Bora Kaplan’ın yanındaki çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı kişinin kendisi olduğunu açıklayan sanık Tansel Aktan, bu operasyonun sebebinin 15 Temmuz olduğunu öne sürdü. Esenboğa yolunda Bora Kaplan’ı yere yatıran komiseri de uyaran Aktan, “Kendine dikkat etsin, onu öldürüp bizim üzerimize atabilirler.” dedi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü celsesinde savunması alınan sanıklardan Mustafa Koç, “Ayhan Bora Kaplan denilen beyefendiyi hayatımda hiç görmedim. Sadece medyadan bilirim. İlk defa nezarethane ve burada gördüm.” dedi. Sadece ailesine iyi bir yaşam sağlamak için ek iş olarak valelik yaptığını anlatan Mustafa Koç, örgüt üyesi olsa maddi durumunun iyi olması gerektiğini, oysa şu anda kendisine yeşil kart çıkarıldığını, ailesinin de sosyal yardımlarla geçindiğini söyledi.

‘AĞZIMA KÖTÜ ŞEYLER GELİYOR AMA…’

Müyyesser Yıldız’ın aktardığına göre, Tutuklu sanıklardan Tansel Aktan, Bora Kaplan’ı 2016-2017’de iki mekanının mobilya işlerini yaparken tanıdığını, kendi şirketleri olduğunu, Kaplan’ın mekanlarında bodyguard veya vale olarak çalışmadığını, böyle bir örgüt olduğuna da inanmadığını, sadece kendilerinin değil eşinin ve Bora Kaplan’ın 1 aylık lohusa baldızının da gözaltına alındığını anlatıp, “Ağzıma kötü şeyler geliyor, ama…” dedikten sonra başlarına bunların gelmesinin sebebinin 15 Temmuz olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

‘SÜLEYMAN SOYLU İTİBARSIZLAŞTIRILMAK İSTENDİ’

“15 Temmuz’da TRT’nin önünde Bora Kaplan’ın yanındaki uzun namlulu, çelik yelekli kişi benim. FETÖ’cüler o günden beri bu dosyanın altyapısını yapıyordu. Süleyman Soylu itibarsızlaştırılmak istendi. 15 Temmuz’da verilen mücadele bunlara batıyor. Şu anda 2011-2013’te yaşananlar yaşanıyor. O zaman da her hafta böyle çeteler çökertiliyordu. 17/25 Aralık’ın altyapısını hazırladıkları daha sonra ortaya çıktı. Burada neyin altyapısını hazırladıkları da 2-3 yıl sonra anlaşılır. Sadece FETÖ’cüler değil, tüm AKP karşıtları birleşti. Kimin kim olduğunu zaman gösterecek.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

AYHAN BORA KAPLAN’IN GÖZALTINA ALAN KOMİSERE TEHDİT

Bora Kaplan’a yapılan operasyonda Kaplan’ı yere yatıran Komiser Ufuk’un kurban olduğunu öne süren Tansel Aktan şu iddialarda da bulundu: “Emniyette bana, ‘Ufuk’u öldürmeyi düşünüyormuşsunuz’ denildi. ‘Ben devletçiyim, böyle bir şeyden utanç duyarım’ dedim. Ufuk Komiser kendisine dikkat etsin. Onu öldürüp bizim üzerimize atabilirler.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com