Kaza yapan teleferik ‘Türkiye’nin en ucuzu’ diye tanıtılmış

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferiğin her yıl düzenli olarak bakımının yapıldığını belirterek, "Bu bakımı yapan firma da Antalya, Pamukkale, Bursa Uludağ gibi yerlerde de tecrübeli bir firma. Neden kaynaklandığına dair araştırmalar yapacağız" dedi.

  • ü
  • 13 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Teleferik kazası (Fotoğraf: Emre Can Yadoğlu)

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferiğin 2017 yılında hizmete girdiğini söyledi. Teleferik dönemin AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından “Türkiye’nin en ucuz teleferiği Antalya’da hizmete açıldı” şeklinde tanıtıldığı ortaya çıktı.

Başkan Böcek,  teleferiğin her yıl bakımdan geçtiğine işaret ederek, “Bu bakımı yapan firma da Antalya, Pamukkale, Bursa Uludağ gibi yerlerde de tecrübeli bir firma. Biz 17.28’de bu olay olduğu an buraya geldik. Kriz masasından izliyoruz. İtfaiyemiz burada. Genel başkanımız aradı, genel başkan yardımcılarımızın ikisi burada, grup başkanvekilimiz, belediye başkanlarımız burada. Toparlayacağız. Neden kaynaklandığına dair araştırmalar yapacağız. Bütün amacımız vatandaşlarımızı bir an evvel kurtarmaktadır.”

‘TÜRKİYE’NİN EN UCUZ TELEFERİĞİ DİYE TANITILMIŞ’

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, resmî açılış töreninden önce teleferik projesiyle ilgili ”Türkiye’nin en ucuz teleferik taşıma ücretidir. 260 bin peyzaj, toplam bütçe 14 milyon 694 bin 818 TL oldu. Oldukça ekonomik bir rakama gerçekleşti” ifadelerini kullanmıştı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com