Akşener 26 milletvekiline randevu vermedi

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, 26 milletvekilinin randevu talibine Meral Akşener tarafından cevap verilmediğini söyledi. Karakaş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin eski özel kalem müdürü olarak kongreyi iptal ettirmek istediği iddiasını yalanladı.

  • ü
  • 13 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Ömer Karakaş - İYİ Parti

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eski özel kalem müdürü olarak kongreyi iptal ettirmek istediği iddiasını yalanladı. Karakaş, “MHP ve Devlet Beyle hiçbir irtibatım, diyalog, gönül bağım yok. Akşener’e bağlı, sadakatli bir insanım.”dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin uzun yıllar özel kalem müdürlüğünü yapan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş oldu. Karakaş, Akşener’in çekilme kararını açıklamasından sonra parti içinde yaşananları özetle şöyle anlattı: “Devlet Bey’in eski özel kalem müdürü olarak milletvekilleriyle görüşmeler yapıp kongreyi iptal ettirmek istediğim iddiası gerçekle ilgisi olmayan saçma sapan iddiadır. MHP ve Devlet Beyle hiçbir irtibatım, diyalog, gönül bağım yok. Akşener’e bağlı, sadakatli bir insanım. Şu an için de ben bu kongre sürecinde taraf olmayı doğru bulmuyorum.”

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Karakaş, “Ben bu partiye Akşener için geldim. Genel Başkanımız bir kurultay kararı verdi ve aday olmayacağını söyledi. Bu kısa sürede yapılacak kurultaydan sağlıklı sonuç alınmaz, bu durumun parti içinde sıkıntılara, bölünmelere yol açacağını düşündüm. Bu nedenle kongrenin gelecek yıla bırakılmasını önerdim ve bunun için çaba gösterdim.” dedi.

‘RANDEVU ALAMADIK’

“Desteklediğim, ya da destekleyeceğimi söylediğim bir aday yok. 26 milletvekiliyle görüştüm ve geçen çarşamba günü sürenin azlığını da dikkate alıp perşembe günü için Meral Hanım’dan randevu istedik. Birlikte genel başkana gidip kurultayın gelecek yıl yapılmasının daha doğru olacağını, bu sürede aday olmak isteyenlerin daha rahat çalışma yapacağını söyleyecektik. Ancak bu randevu gerçekleşmeyince çoğumuz Ankara’dan ayrıldık.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com