Eski Bakan Ertuğrul Günay, Meis ile Kaş’ı kıyasladı: Film platosu ve betonun arsızlığı…

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bayram ziyareti için gittiği Yunanistan'ın Meis adası ile Kaş ilçesini iki fotoğrafla kıyasladı.

  • ü
  • 12 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Meis Adası ve Kaş

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya’nın Kaş ilçesi ile bayram tatilinde ziyaret ettiği karşı kıyıdaki Yunanistan’ın Meis adasını kıyasladı. Meis adasının film platosu gibi bakımlı ve özenli olduğunu, buna rağmen Kaş’taki betonlaşmaya dikkat çeken Günay, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün #Kaş’tan #Meis’e gidip döndüm. Meis, film platosu gibi, bakımlı, özenli. Yapılar bir örnek ve renk-ahenk. Dönüşte Kaş’ta betonun arsızlığına bakıp üzüldüm. Dünyanın en güzel doğasını rant hırsıyla mahvediyoruz. 1.resim Meis, 2.Kaş”

‘YAP-SATÇI ZULMÜNDEN KURTULMUŞLAR’

Günay’ın, Yunanistan’ın bağlı Oniki Ada ilinde bağlı, Türkiye kıyılarına sadece 2 km uzaklıktaki Meis adasına ilişkin değerlendirmesi hakkında yorum yapan eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, “Yap-satçı zulmünden kurtulmuşlar.” dedi.

‘ESTETİK CENNETİ-İMAR CEHENNEMİ’

Belgeselci Nebil Özgentürk ise, “İki yaka arası. Çağlar ötesi rezillik! Kaş-Meis, 20 dakika mesafede! 1’inci foto Meis’ten. ESTETİK CENNETİ. Rezillik görüntüsü Kaş’tan. İMAR CEHENNEMİ! Utanın, bu çirkinliği Kaş halkına reva gören gelmiş geçmiş tüm yöneticiler.” ifadelerini kullandı.

2 KM UZAKLIKTAKİ KARDEŞ: MEİS

Kaş ve Meis 2008 yılında “kardeş şehir” olmuştu. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Güney, Kaş ile Meis Adası arasındaki bu dayanışmanın sürmesi halinde, bu ilişkinin iki ülkenin başkentlerinin ve daha sonra da dünyaya yayılabileceğini söylemişti.

Günay, “Barış ve dostluğun başta Ege ve Akdeniz olmak üzere dünyayı cennete dönüştürebileceğini belirten Günay, “Kaş ile Meis Adası arasındaki bu dayanışma sürerse, Ankara ile Atina arasında, Türkiye ile Yunanistan arasında giderek Asya ile Avrupa arasında da bütün coğrafyalarda yayılır ve dünya her yerde yaşayan insanlar için bir cennete dönüşebilir” şeklinde konuşmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com