Eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas: 31 Mart AKP için sonun baslangıcıdır, tıpkı ANAP gibi

Eski Anavatan Partisi Gene Başkanı Nesrin Nas, 31 Mart seçimlerinde AKP'nin yaşadığı hezimetin 1989 yılında ANAP'ın yaşadığına benzendiğini belirterek, "Bu başarı CHP'nin İstanbul ve Ankara’nın sosyal belediyeciliğinin ardından gelmiştir. Bu önemlidir. Bu nedenle bu seçim AKP için sonun başlangıcıdır. Tıpkı ANAP gibi."dedi.

  • ü
  • 05 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Eski ANAP Genel Başkanları Nesrin Nas, Salih Uzun ve Mesut Yılmaz.

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas, 31 Mart seçimlerinin AKP için sonun başlangıcı olduğunu belirterek, “Tıpkı ANAP gibi” ifadesini kullandı.

1989 yılında yapılan yerel seçimde SHP yüzde 28 oy  652 yerde belediye başkanlığı kazanmıştı. Bu seçimde iktidar partisi ANAP’ın oy oranı yüzde 21’e gerilemişti. 1991 yılında yapılan genel seçimde ANAP yüzde 24 oy olarak iktidarı kaybetmişti.

Anavatan Partisi’nin 2002 yılında baraj altında kalmasının ardından partinin genel başkanlığı görevini üstlenen Nesrin Nas sosyal medya paylaşımında AKP’nin durumunu ANAP’a benzetti.

Nas’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

1989 yılına iki açıdan bakabiliriz: İlki, 1989 yerel seçimleri, ANAP’ın istikrarlı bir biçimde kaybetmesinin ve Türkiye’nin siyaset sahnesinden çekilmesinin başladığı seçimlerdir. İkincisi SHP’nin kazandığı bu seçimleri özellikle İSKİ skandalı ile 1994’de kaybetmesi ve bu faturanın uzun yıllar CHP-SHP’nin peşini bırakmamasıdır.

31 Mart seçimleri başarısı CHP’nin 2019’da kazandığı özellikle İstanbul ve Ankara’nın sosyal belediyeciliğinin ardından gelmiştir. Bu önemlidir. Bu nedenle bu seçim AKP için sonun başlangıcıdır. Tıpkı ANAP gibi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com