Van’da protestoların ‘gülen yüzü’nün tutuklanmasına büyük tepki: ‘Suçu gülmek, acizsiniz…’

Van’daki gösteriler sırasında gözaltına alınan ve güler yüzlü fotoğrafıyla gündem olan Muhammed Orhan tutuklandı. Karar kamuoyunda tepki ile karşılandı.

  • ü
  • 04 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Van’da DEM Partili Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesi üzerine gerçekleştirilen protestolar esnasında gazaltına alınan ve güler yüzlü fotoğrafıyla dikkat çeken Muhammet Orhan (18) tutuklandı. Orhan, sabah saatlerinde emniyet ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Orhan’ı Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimlik, aynı gerekçeyle tutuklama kararı verdi.

Gülen yüzüyle milyonların sevgilisi olan Muhammet Orhan’ın tutuklanması tepkilere neden oldu. Orhan’ın avukatı Diyar Keserci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Müvekkilim Muhammet Orhan’ın gerekçesiz bir şekilde tutuklanmasına karar verilmiştir. Müvekkilimin aleyhine tek bir somut delil dahi bulunmazken adeta günah keçisi olarak belirlenmiş ve tutuklanmıştır. Bu aşamada gerekli başvuruların tarafımızca yapılacağını bildiririz.” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Van direnişinin simgesi haline gelen, güzel gülüşlü #MuhammedOrhan’ın gülüşüne, dik duruşuna tahammül edemediler.” diyerek yaşanan hukuksuzluğu, “Muhammed’in gülüşünü soldurma çabasında olanlar büyük yanılırlar. Sürecin takipçisi olacağız. Van’a nasıl kavuştuysak Muhammed’e de öyle kavuşacağız.” sözleriyle dile getirdi.

‘GÜLÜŞÜNDEKİ UMUT İKTİDARINIZIN SONU OLACAK’

Diğer tepkiler şöyle:

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş: Evet ne oldu; iktidar #MuhammetOrhan’ın tutuklanmasını istedi.
Tutuklanma kararında tek bir delil, tek bir gerekçe yok! Muhammet adalet ve özgürlük isteyen ve geleceğine umutla sarılmak isteyen bir çocuk! Onu tutuklayarak sadece ve sadece kendi yarattığınız zulüm iklimini koruduğunuzu sanırsınız. Bekanızı koruduğunuzu sanırsınız. Ama bilin ki; Muhammet’in gülüşü, o gülümsemedeki umut iktidarınızın sonu olacak. Bir çocuğun tutuklanmasından medet umacak kadar umutsuzsunuz! Muhammet’in dirayeti, O’nun verdiği umut ve güç çoğalacak, çoğaltacağız; çocukların gülüşünü soldurmayacağız!

‘KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK’

İnsan hakları savunucusu Ahmet Faruk Ünsal: Gülüşü ve aldırmazlığıyla memleketin dağlarına bahar getiren #MuhammedOrhan ı tutuklamışlar. And olsun sana çocuk and olsun, korkunun ecele faydasının olmadığını öğretene kadar gülümse(t)meye devam edeceğiz

‘BEN BİLE UTANDIM’

Avukat Çiğdem Koç: Çocuklara gücü yeten, çocuklar üstünden siyaset yapmanın perişanlığını yaşayanlardan olmak sahiden utanç verici… Muhammed Orhan tutuklanmış. Ben bile utandım. #MuhammedOrhan

‘BİR ÇOCUĞUN GÜLÜMSEMESİNDEN KORKACAK KADAR ACİZSİNİZ’

KHK’lı aktivist Cemal Yıldırım: Faşizmin uygulamalarına ancak gülünür. Zavallısınız, bir çocuğun gülümsemesinden korkacak kadar aciz ve biçaresiniz. Ne yapacağınızı bilemez haldesiniz. Sizi hiç bir şey kurtaramayacak, tarihe çöp olarak geçeceksiniz. #MuhammedOrhanıSerbestBırakın

‘BU ZİHNİYET YENİ ANAYASA MI YAPACAK?’

Adil Yaşam Dernek Başkanı ve Araştırmacı M.Haluk Çavuşoğlu: Protesto hakkını kullanan ve avukatının söylemiyle herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermeyen sadece oradaki protestonun sembolü haline gelmesi sebebiyle tutuklanması adalete uygun mudur? Bu zihniyet yeni anayasa mı yapacak? #MuhammedOrhan


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘SUÇU GÜLMEK, KÖTÜSÜNÜZ SİZ’

Yazar, Müzisyen ve Tiyatrocu Hilâl Nesin: Suçu gülmek. Dün gece serbest bırakılan Van’ın gülen yüzü Muhammed Orhan tutuklandı. Çok sevilmesini kaldıramadılar, Van’ın sembolü olmasını sindiremediler, gülüşüne tahammül edemediler. “Van’ı alamadık bari Muhammed Orhan’ı alalım” dediler. Kötüsünüz siz!

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com