Suikast hazırlığındaki çeteye operasyon: 13 şüpheliye gözaltı

Suikast hazırlığında olan Barış Boyun çetesinden 13 kişi gözaltına alındı. Suikastte kullanılacağı tahmin edilen el bombası, uzun namlulu silah, plakasız iki motorsiklet ele geçirildi.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Barış Boyun’un elebaşlığını yaptığı suç örgütüne yönelik Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli yakalandı. Bu kişilerle birlikte aralarında lav silahı, el bombasının bulunduğu çok sayıda silah ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirdiği belirtildi. Yerlikaya, Barış Boyun’un talimatıyla suikast hazırlığında olan örgüt mensuplarının suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürme, silahlı saldırı ve kasten adam öldürmeye teşebbüs, hırsızlık ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildiğini belirtti.

Operasyonda 1 adet lav silahı, 3 adet el bombası, 1 adet uzun namlulu silah, 2 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet plakasız motorsiklet ve silahlara ait çok sayıda mermi yakalandı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com