İşte 2024’te en çok aboneye sahip YouTuber’lar

2024’ün ilk çeyreğinde en çok abonesi olan YouTube yayıncılarının listesi paylaşıldı. İçerik üreticileri dünyaca ünlü şarkıcıları geride bıraktı.

  • ü
  • 22 Mart 2024
  • ü
  • Yaşam

2024 yılının ilk çeyreğinde en çok abonesi olan YouTuber’ların listesi paylaşıldı. MrBeast, en çok abonesi olan YouTube kişisi olarak zirvedeki yerini korudu. MrBeast’i ikinci sırada çocuk dostu içerik üreticisi Like Nastya, üçüncü sırada ise PewDiePie takip ediyor. İçerik üreticilerinin dünya yıldızlarını geçtiği listeye Justin Bieber 4. sıradan, EMINEM ise 5. sıradan giriş yaptı.

MrBeast’in 2022’nin sonlarında PewDiePie’ı geçerek YouTube liderlik tablosunu sarsmasının ardından, tablodaki hareketlilik artarak devam etti. İlk yıllarında kanalların 100 milyon aboneye ulaşması uzun zaman alan YouTube’un 200 milyon aboneye ulaşan ilk bireysel YouTuber’ı MrBeast oldu. YouTube’da, 2006 yılında Judson Laipply, yalnızca binlerle ölçülen bir sayıyla platformda en çok aboneye sahip kanal ünvanını taşıyordu. Aynı yıl Brookers ise 10.000 aboneye ulaşan ilk kanal ve kişi oldu.

Search Engine Journal’da yayımlanan listeye göre, MrBeast en çok aboneye sahip bireysel içerik üreticisi olsa da, MrBeast’in hemen üstünde YouTube’da en çok aboneye sahip bir numaralı kanal olmayı sürdüren Hintli bir plak şirketi ve film stüdyosu olan T-Series yer alıyor. T-Series geçen yıl en iyi bireysel YouTuber’ından iki kat fazla aboneye sahipken şimdi bu mesafe kapanıyor.

İLK ÜÇTE KİMLER VAR?

Şubat 2024 itibarıyla 240 milyon abonesi ile en çok abonesi olan YouTuber ünvanını taşıyan MrBeast, ABD’li Jimmy Donaldson 2012 yılında henüz 13 yaşındayken MrBeast6000 olarak başlattı. Donaldson’ın Beast Reacts, MrBeast 2, Beast Philanthropy ve MrBeast 3 (aktif değil) dahil olmak üzere beş ayrı kanalı daha var. Bu beş kanaldan biri olan MrBeast Gaming ise 42 milyonun biraz altındaki abone sayısıyla ilk 100’de yer alıyor.

İlk videolarının arasında aralıksız 10.000’e kadar saydığı 44 saatlik bir gösteri yer alan ve kısa sürede viral olan MrBeast’in tarzı zamanla yetenek isteyen gösteriler, dernek bağışları veya nakit dağıtımına odaklanan içeriklere evrildi. Bir videosunda 1 milyon dolar dağıtan Donaldson, “Afrika’da 100 Kuyu İnşa Ettim” ve “100 Terk Edilmiş Köpeği Kurtardım” gibi birkaç büyük hayırseverlik gösterisiyle ivme kazandı. MrBeast’in 100 milyonuncu abonesine özel bir ada hediye etmesi ise Aralık 2022’de zirveyi PewDiePie’den almasının nedenlerinden biri olarak görülüyor.

LIKE NASTYA

Çocuk dostu içerik kanalı Like Nastya 113 milyon aboneyle YouTube’da en çok abonesi olan ikinci kişi oldu. Gerçek adıyla Anastasia Sergeyevna Radzinskaya listedeki tek çocuk YouTuber olarak yer alıyor. Ocak 2014’te doğan ve en çok takipçisi olan en genç influencer Radzinskaya, PewDiePie’ı 2 milyon farkla geride bırakarak 2 numaraya yerleşti. Rusya’da doğan Radzinskaya, ABD’de yaşıyor ve videoları İngilizce olarak üretiyor. Çocuklara yönelik eğitici eğlence videolarının yer aldığı kanalın başarısı pek çok dilde dublajının olması sayesinde geniş bir kitleye ulaşabilmesinde yatıyor. Radzinskaya’nın ailesi Like Nastya kanalını yönetmesine yardımcı oluyor, ancak şovun yüzü ve yıldızı kendisi.

PEWDIEPIE

110 milyon abone sayısı ile düşüşünü sürdüren PewDiePie ise listede üçüncü sırada yer alıyor. Asıl adıyla Felix Arvid Ulf Kjellberg, 2022 yılına kadar yaklaşık 10 yıl boyunca YouTube’da en çok abonesi olan kişi konumunu korudu. “Let’s Play” türündeki video oyunlarını oynatarak 2010 yılında üretime başlayan İsveçli Kjellberg, üç yıl içerisinde en çok aboneye sahip bireysel YouTuber ünvanını kazandı, 2016’da ise en çok kazanan YouTuber oldu.

“Let’s Play” içeriğinin yanı sıra komedi, yorum, müzik ve şovlar da deneyen PewDiePie, kendi oyununu da piyasaya sürdü ve bir kitap yayımladı. 2022’de Japonya’ya taşınmasıyla birlikte odağı yaşam tarzı içeriğine doğru kayan Kjellberg, 2023’te baba olmasıyla birlikte bir başka değişim daha yaşadı. PewDiePie’ın ürettiği video türlerindeki bu değişiklikler, abone sayısındaki azalmanın nedeni olabilir.

ÜNLÜ SANATÇILAR DA LİSTEDE

YouTuberların hâkim olduğu en çok abonesi olan ilk 30 kişi listesinde birçok başarılı müzik sanatçısı da yer alıyor. Listede 4.sırada yer alan ve YouTube’a 2007 yılında katılan Justin Bieber, erken yaşlardan itibaren YouTube’dan yararlanarak ana akımın dikkati çekmeyi başardı. MrBeast’in Bieber’dan 167 milyon daha fazla aboneye sahip olması, bir kanalın ne kadar ilgi çekebileceğini ve günümüzde YouTube fenomeni olmanın geleneksel bir ünlü olmakla aynı şey olduğunu ortaya koyuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Listede Bieber’ı 5.sırada EMINEM, 6. sırada Marshmello, 7. sırasında Taylor Swift, 8. sırada Ed Sheeran, 9. sırada ise Ariana Grande gibi ünlü şarkıcılar takip ediyor. 10. sırada ise internette Vlad A4 ya da kısaca A4 olarak bilinen Belaruslu içerik üreticisi Vladislav Andreyevich Bumaga bulunuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com