Babacan: Hukuk darbesine imza atıldı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, yerel mahkemenin Can Atalay kararının hukuk darbesi olduğuna işaret ederek, "Bu gidişatı sürdüremezsiniz. Derhal Anayasa'nın asgari gereğini yerine getirip Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın"dedi.

  • ü
  • 27 Aralık 2023
  • ü
  • Gündem

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan. (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay ile ilgili kararına rağmen yerel mahkemenin dosyayı Yargıtay’a göndermesini ‘darbe’ olarak netiledi.

Babacan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğu iddiasının gereği kararın uygulanmasının şart olduğuna işaret ederek, “Buradan kabinedeki ve AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum: Sizi dönüşü olmayan karanlık dehlizlere sokuyorlar. Ses çıkarın, gün bugündür. Susmayın, adalete sahip çıkın”dedi.

Babacan’ın yerel mahkemenin Can Atalay ile ilgili kararıyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bu ülkenin kurucu senedi, yapılan her işlemin dayanağı olan Anayasa’yı tanımayanlar büyük bir hukuk darbesine imza atıyor. Anayasa Mahkemesi kararına katılın veya katılmayın. Can Atalay’ı sevin veya sevmeyin. Önemli değil.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti iddiasının gereği olarak bu kararın uygulanması şart.

Buradan kabinedeki ve AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum: Sizi dönüşü olmayan karanlık dehlizlere sokuyorlar. Ses çıkarın, gün bugündür. Susmayın, adalete sahip çıkın.

Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması bu ülkenin beka sorunu haline gelmiştir. Size dayanarak, sizden aldıkları güçle ülkeyi bu karanlık yola sokanları durdurun.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın sözleriyle sesleniyorum: “Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz!”

100 yılı aşmış demokrasimiz tamamen ilkel çağlara mı dönsün istiyorsunuz? Adalet, hak yerlerde ama, iyice sürünsün mü istiyorsunuz? Ne istiyorsunuz?

Sesleniyorum:

Utanacaksınız. Bu gidişatı sürdüremezsiniz. Derhal Anayasa’nın asgari gereğini yerine getirip Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com