CHP lideri Özel, masal anlattı: ‘Ülkenin birinde zalim ve zengin bir kral yaşarmış…’

Erdoğan'ın kendisini "Masal anlatma" ifadeleriyle eleştirdiğini söyleyen CHP lideri Özel, bir masal anlattı: "Bir masal anlatayım; ülkenin birinde zalim ve zengin bir kral yaşarmış..."

  • ü
  • 26 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, 12 askerin ölümü sonrası iktidardan gelen açıklamalara yanıt verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 4 partinin imza attığı bildiriye imza atmamaları hakkında konuşan Özel, iktidarın sorumluluktan kaçmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Özel, MHP Genel Başkanı9 Devlet Bahçeli’yi de eleştirerek “Bir hain arıyorsan o Recep Tayyip Erdoğan’dır. Öyle bedava siyaset yok artık. Hain arıyorsan burada” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın kendisini “Masal anlatma” diye eleştirdiğini söyleyen Özel, bir masal anlattı. “Bir masal anlatayım; ülkenin birinde zalim ve zengin bir kral yaşarmış. Kendi çocukları nasıl olduğu bilinmeden gemiler alıp iş kurar zengin olur, bir eli yağda bir eli balda yaşarmış. Ama halkın çocukları fakirlik içinde yaşarmış.” diye söze başlayan Özel, masalın devamını şöyle getirdi:

“O fakir çocuklar ülkeleri için savaşırken kral sarayında otururmuş. Günün birinde o çocuklar savaşta öldüğünde kral o çocukların evlerine kocaman bayraklar astırır, cenazelerine koştururmuş. Ailelerine başlarını sokacakları bir ev, varsa kardeşlerine iş verirmiş. Sonra kral sarayına döner, fakir çocuklar da orduya gitmeye devam edermiş. Zenginler bedelli askerlik yapar, gariban çocukları bedel öder şehit düşermiş. Günün birinde o fakir çocuklar kral zengin, halk fakir artık yeter demişler. Bu ilke herkes için zenginleşene kadar hep birlikte çalışacağız. Artık yeter, artık yeter, artık yeter!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com