Demirtaş’a dayatılan ‘üst arama’ uygulamasından vazgeçildi

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş'a her görüş öncesi ve sonrasında üst araması dayatılmaya başlanmıştı. Demirtaş'ın avukatı, yapılan görüşmeler sonucu uygulamadan vazgeçildiğini duyurdu.

  • ü
  • 14 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’da yönelik yeni başlatılan görüşlere giriş çıkışlarda ayakkabı çıkartılıp üst arama uygulamasından vazgeçildi.

Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş’a, avukat görüşü öncesi ve sonrasında dayatılan ayakkabı çıkartma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucunda vazgeçilmiştir. Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş’ın selamlarını iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’a yapılan dayatma, kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

NE OLMUŞTU?

Dün Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın avukatları, Demirtaş’ın yeni başlatılan üst aramasını protesto amacıyla görüşe çıkmadığını duyurmuştu. Avukatlar Demirtaş’a görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarmasının dayatıldığını belirterek, bu nedenle görüşelere çıkmama kararı aldığını açıklamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com