İmamoğlu, Erdoğan’a yüklendi: Emekli etmeye hazırlanıyoruz, merak etmesin

Erdoğan’ın seçim meydanlarından yaptığı konuşmalara tepki gösteren İmamoğlu, "İstiyor ki, her şeyi ona teslim edelim. Neyse; biz onu yavaş yavaş emekli etmeye hazırlanıyoruz. Merak etmesin" dedi.

  • ü
  • 28 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınarak restore edilen Bulgur Palas’ın açılışında konuşan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın “oy vermezseniz hizmet yok” söylemine tepki gösterdi. İBB Başkanı İmamoğlu, “İstiyor ki her şeyi ona teslim edelim. Neyse biz onu yavaş yavaş emekli etmeye hazırlanıyoruz merak etmesin. Yıllarca İstanbul’u hükümetle el ele yönettiler. O şımarıklık, o kibir İstanbul’un her köşesini ihmale boğdu” dedi.

İstanbul’un yedinci tepesi olarak tanımlanan Kocamustafapaşa Tepesi’ndeki Bulgur Palas’ın açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gerçekleştirildi.

‘İSTANBUL’UN MİRASI 5 YILDIR EMİN ELLERDE’

İmamoğlu, tarihe sahip çıkmanın önemine işaret ederek “Ne yazık ki İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası, uzun yıllar ihmal edilmiştir. Pek çok yanlış ve zararlı işler yapılmıştır. Özenli davranılmamıştır. Ve İstanbul’a, tabiri caizse, gözünün nuru gibi bakmak gerekirken, sıradan davranışlar sergilenmiştir. 5 yıldır bu değişti. İstanbul’un mirası 5 yıldır emin ellerdedir” dedi.

‘ZİHNİYET VE AHLAK FARKI’

Konuşmasında, “Bulgur Palas, aslında bizden önceki yönetimle aramızdaki zihniyet farkını ortaya koyan çok özel örneklerden birisi. Bizden önce İstanbul’un kamuya ait tarihi alanları, yapıları, bazı şahısların, imtiyazlı bazı dernek ve vakıfların kullanımına verilirdi.” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Bu önemli bir anlayış farkıdır. Zihniyet farkıdır. Ahlak farkıdır. Tarihe sahip çıkmak, öyle lafla olmaz. İş yapacaksınız. İcraat yapacaksınız. Bizim yaptıklarımızı, gerekirse kopyalayacaksınız. Sorun yok, kopyalayabilirsiniz yani. Problem değil” dedi.

‘EMEKLİ ETMEYE HAZIRLANIYORUZ’

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarından yaptığı konuşmalara tepki gösteren İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bugün İstanbul’un hizmet alması için farklı görüşleri olanlar var. Ne diyorlar? İlla hükümetle belediye, aynı partiden olmalıymış. Bak sen! Seçim yapmayalım o zaman. Muhtarlar da gitsin otursun evinde.

İstiyor ki, her şeyi ona teslim edelim. Neyse; biz onu yavaş yavaş emekli etmeye hazırlanıyoruz. Merak etmesin. Yıllarca İstanbul’u, hükümetle el ele yönettiler. O şımarıklık, o kibir, İstanbul’un her köşesini ihmale boğdu.

’25 YILDA YAPAMADIKLARINI, BİZ 5 YILDA YAPTIK’

“Farkında mısınız; İstanbul’un bu 5 yılını, son 25 yılla kıyaslıyorlar. Olsun, kıyaslasınlar. Çünkü o 25 yılda yapamadıklarını, biz 5 yılda yaptık. Gururla anlatıyoruz. Hükümet, belediye el ele olduğu dönemde, bizim yaptığımız kadar metroyu yapamadılar.”

‘MAGNUM İSTANBUL’DA” SERGİSİYLE AÇILDI’

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, açılış töreninin ardından Bulgur Palas ve çevresini gezdi. Tarihi yapının açılışı; dünyaca ünlü fotoğraf ajansı Magnum Photos ve İBB’nin kalıcı iş birliğiyle, Magnum’un 77. yıl özel sergisi “Magnum İstanbul’da” ile gerçekleştirildi.

“Magnum İstanbul’da” sergisi, bazıları dünyanın en ikonik fotoğrafları arasında değerlendirilen 200’ün üzerinde eserden oluşuyor. Sergide; Jonas Bendiksen, Henri Cartier-Bresson, Cornell ve Robert Capa, Ara Güler, David Seymour gibi önemli fotoğrafçıların da aralarında bulunduğu 70 sanatçının çalışmaları yer alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com