Fatih Erbakan, Adnan Oktar ilişkisini anlattı: Bilimsel temeli var, kitapları babamın denetiminden geçti

Fatih Erbakan, Adnan Oktar'ı ziyaret ettiğini, kitaplarını babasının denetlediğini, ‘Bunlar muazzam bunları eğitimlerde gençlere okutalım’ dediğini aktardı.

  • ü
  • 23 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Adnan Oktar grubu ile olan ilişkisi hakkında konuştu. Özellikle 1994 seçimleri öncesinde Adnan Oktar grubunun içindeki bazı kimselerin Refah Partisi’ne katıldığını, yayımladıkları kitapları getirip babası Necmettin Erbakan’a sunduklarını söyleyen oğul Erbakan, “Erbakan Hoca da ‘Bunlar muazzam bunları eğitimlerde gençlere okutalım’ dedi. Bizi herhalde yaşımız genç olduğu için yakıştırıyorlar herhalde. Bir kere ziyaretine gittik.” ifadelerini kullandı.

Adnan Oktar’ın kitaplarının babasının denetiminden geçtiğini belirten Fatih Erbakan, “Kitapları Rahmetli Erbakan hocamız Siyonizm’i en iyi bilen isimlerden bir tanesi ve itikadı da en düzgün olan insanlardan bir tanesiydi, onun denetiminden geçmiş, özellikle Büyük İsrail planını gösterirken onların kitaplarından gösteriyordu. Kitaplarda yazılanların bilimsel temeli var. Bu olmasa zaten Milli Gazete’de bunlara yer verilmezdi. Ama sonrasında itikadi sıkıntılara girdiler.” şeklinde konuştu.

Yenidene Refah lideri Fatih Erbakan tv100 Özel yayınında, Gürkan Hacır, Erdoğan Aktaş ve Başak Şengül’ün sorularını yanıtladı.

‘İSTANBUL YÜZDE 25 İLE KAZANILABİLİR’

İstanbul’un yüzde 25’le kazanılabileceğini söyleyen Erbakan, “3 Şubat’tan sonraki 19 günde 30 bin üye geldi. Şanlıurfa’da çok güçlü bir adayımız var. Elazığ’ı alma durumumuz var. Bursa ve Samsun’da güçlü adaylarımız var.” ifadelerini kullandı.

Genel seçim olsa oylarının yüzde 6-7 civarında olduğunu ve her geçen gün arttığını belirten, 14 Mayıs seçimlerinden bu yana oylarının 2’ye katlandığını öne süren Erbakan, “İBB Başkanlığına destek vermemiz durumunda Anadolu ve Avrupa yakasında birer tane ilçe belediyesi istedik.” dedi ve bu süreçte AK Parti’nin adaylarını açıkladığını sonraki görüşmelerde de kendilerine, “Biz ilçe adayımızı nasıl geri çekeriz?” denildiğini aktardı. Erbakan, AK Parti ile 31 Mart Seçimleri için kapıyı kapatarak, “Bu saatten sonra ittifak yapmak için gerekçemiz yok.” dedi.

‘İSTANBUL’DA 2 İLÇE İSTEDİK, VERSELERDİ DEĞERLENDİRİRDİK’

Erbakan, “Millet bizim bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. Yeniden Refah Partisi 5,5 ayda üye sayısını 260 binden 440 bine çıkardı bu yüzde 70 büyüme demektir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim söylediğimiz İstanbul Büyükşehir belediyesinde biz destek oluyorsak bize de bir tane Anadolu Yakasında bir tane Avrupa yakasında ilçe alalım. İsmi çok önemli değil dedik biz ama onlar da zaten ‘Peki verelim nereyi istiyorsunuz?’ demedikleri için ilçe isimleri çok konuşamadık.

‘YEDEK LASTİK OLMAYACAK MIYDINIZ?’

(O istediğiniz 2 ilçeyi size vermiş olsalardı partiniz ‘yedek lastik’ olmayacak mıydı?)

O zaman biz tekrardan değerlendirecektik. Bu mutabakat metni, Gazze konusu, halkın istememesi, teşkilatın istememesi kenarda duracaktı. Ama buna rağmen biz bu ilçeleri alıp da Refah Partisini o yıllarda iktidara belediye hizmetleri taşıdı. Bu ilçelerde biz bir belediye hizmeti, millete kendimizi gösterme imkânı olur da Yeniden Refah Partisi’nin iktidara gelmesine vesile olur muyuz buna bu değer mi diye çekincelerimize rağmen tekrardan değerlendirilebilirdik.

‘BU HİZMET SEÇİMİ, BEKA SEÇİMİ DEĞİL’

(Sizler yine de AK Parti ile bir iş birliği yapar mısınız yoksa her şey bitti mi?)

Bu bir beka seçimi değil, hizmet seçimi. Millet istemiyor buna en yakın bizim teşkilatlarımız şahit. Teşkilatlarımız istemiyor hangi gerekçeyle biz adaylarımızı çekeceğiz? O nedenle böyle bir şeyin olması mümkün gözükmüyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com