Erdoğan, yargıdaki krizi fırsata çevirme peşinde: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var

Erdoğan, Yargıtay'ın Saray destekli çıkardığı yargı krizinin ardından harekete geçti. Erdoğan, "Bize düşen, yüksek yargı kurumları arasındaki tartışmalarda taraf olmak değil, sorunu çözecek mekanizmaları işletmektir"dedi.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan (Fotoğraf: Ryan LIM / AFP)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasamıza göre her birinin görev alanı farklı olan yüksek yargı kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Adaletin gücü yerine güçlünün adaletinin hakim olduğu olağanüstü dönemler milletimizin hafızasında iz bıraktı. Adalet sistemimizi güçlendirmeyi 4 temel ilkemizden biri olarak belirledik. Adaletle birlikte bu ilkeler sağlık, eğitim ve güvenliktir.Adalet teşkilatımızı yeniden milletimiz adına karar veren bir güç haline getirmek için çok uğraştık. Yasama, yürütmesiyle yargısıyla ülkemizin huzurunu güçlendirmek için sürdüreceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda onurlu duruşumuz miras bırakacağımız bir iftihar beratıdır.” dedi.

Erdoğan, konuşmasında Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında yaşanan sorunla ilgili olarak ise “Bize düşen, yüksek yargı kurumları arasındaki tartışmalarda taraf olmak değil, sorunu çözecek mekanizmaları işletmektir. Uzunca süredir ülkemizin ihtiyacını karşılayacak yeni anayasa ihtiyacı olduğunu dile getiriyoruz. Mecliste mutabakat temin edilirse meseleyi kökten çözeceğiz.”dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com