Berkay Ateş ile “Uykusuz Bir Rüya”

Berkay Ateş'in son oyunu “Uykusuz Bir Rüya: Salim” ile Bilkent Sahne AST ve Atlas 1948’de sahne alacak.

  • ü
  • 16 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Oyuncu Berkay Ateş’in yazıp oynadığı Uykusuz Bir Rüya: Salim gösterimlerine devam ediyor. Sanatçı, prömiyerini 4 Ocak’ta Alan Kadıköy’de gerçekleştirdiği oyunuyla 20 Şubat’ta Ankara Bilkent Sahne AST’de, 1 Mart’ta ise Atlas 1948’de sahne alacak.

Berkay Ateş ve Yiğit Sertdemir

Bu yıl 10’uncu yılını kutlayan Tiyatro D22 bünyesinde yer alan Uykusuz Bir Rüya: Salim’in rejisini Yiğit Sertdemir üsteniyor. Bir önceki oyunu Hakikat Elbet Bir Gün ile Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü alan Berkay Ateş, bu sefer memleketi Adana’dan akrabalarının yanına İstanbul’a gelen Salim’in hikâyesine odaklanıyor.

Berkay Ateş’in tek kişilik bir performansla ortaya koyduğu oyun, İstanbul’da amcasının kebapçı dükkanında çalışırken şahit olduklarıyla geri dönüşü olmayan bir yola sürüklenen Salim üzerinden  seyirciye “Keşke mi daha zordur kader mi?” sorusunu soruyor.

Magarsus dizisinden

HANGİ SALİM

Meriç Aral ve Efe Tunçer’in hazırlayıp sunduğu Teras Noir isimli podcast programına konuk olan Ateş, Berlin TV Series Festivali’nde En İyi Cast Ödülü’nü alan Magarsus (2023) dizisinde de Salim isimli Adanalı bir gence hayat veriyor oluşunun bir rastlantı olduğunu ifade etti. Oyuncu başlarda roman olarak başlayan Uykusuz Bir Rüya: Salim’i yazmaya başladığında Adana’yı henüz hiç görmediğini belirtti. Magarsus’la ilk kez Adana’ya giden oyuncu, başta Salim olan oyunun adını, Magarsus’ta da Salim isimli bir karaktere hayat vermeye başlayınca Uykusuz Bir Rüya: Salim olarak değiştirdiğini ifade etti.

BAĞIMSIZ TİYATRO VE ENDİŞELER

Berkay Ateş, programda ayrıca tiyatroya verilen desteğin yetersizliğinden ve sponsorların oyunlara destek olurken yalnızca reklam odaklı ve samimi olmayan bir tutum içerisinde olduklarından yakındı. Oyuncu ayrıca bağımsız sinemanın başına gelen, ünlü bir isme sahip olmanın iyi bir oyun sergiliyor olmanın önüne geçmesi sebebiyle, salon ve yapımcı bulamama gibi durumların bağımsız tiyatronun da başına gelme ihtimalinden tedirginlik duyduğunu belirtti. Ateş programda, tiyatrolardan bu denli yüksek vergi alınmaması ve tiyatroya devletin destek vermesi gerektiğine de yer verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com