Urfa’da aday çıkarmayan CHP’nin hedefi AKP’ye kaybettirmek: Özel’e özel yetki

CHP, 81 ilin 80'inde aday çıkarırken Urfa adayı açıklanmadı. CHP lideri Özel'e Hatay'ı da kapsayan 303 seçim çevresinde yetki verildiğini belirtildi.

  • ü
  • 14 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için adaylarının büyük çoğunluğunu açıkladı. CHP, 81 ilin 80’inde aday çıkarırken Urfa adayı açıklanmadı. Urfa’da Yeniden Refah’ın adayının çok güçlü olduğunu, DEM Parti’nin de azımsanamayacak bir oy potansiyeli olduğunu hatırlatan CHP’li kurmaylar, aday çıkarmamanın stratejik bir karar olduğunu ve AKP’nin kaybetmesini sağlayacak bir tercih yapacaklarını anlattı.

Aday belirleme gündemli altıncı ve son Parti Meclisi toplantısını dün gerçekleştiren CHP’de başta İstanbul ilçeleri olmak üzere pek çok kritik seçim çevresinde adaylar netleşti.

CHP PM’nin son toplantısında 3’ü büyükşehir, 4’ü il, 100’ü ilçe ve 18’i belde olmak üzere 125 yerleşim yerinde daha belediye başkan adayları ilan edildi. Böylece CHP yönetimi, öncesinde ilan edilmiş İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Ankara’da Mansur Yavaş’ın adaylıklarıyla birlikte 29’u büyükşehir, 51’i il, 801 ilçe ve 211’i belde, toplam 1090 seçim çevresinde yarışacak isimlere karar verdi. Aralarında Urfa’nın olduğu 303 seçim çevresinin adayı ise henüz açıklanmadı.

PM’DEN ÖZGÜR ÖZEL’E HATAY’DA ÖZEL YETKİ

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın aktardığına göre; aday belirleme sürecini tamamlayan CHP PM, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de olası aksaklık, itiraz, hastalık, vefat gibi durumlarda yeni aday ataması için genel başkana yetki verdi. CHP kaynakları bu yetkinin henüz açıklanmayan 303 seçim çevresini ve Hatay’ı da kapsadığını kaydetti.

‘HATAY’IN DEĞİŞME İHTİMALİ DÜŞÜK’

Öte yanan, bazı PM üyelerinin Hatay’da aday belirlenme sürecine ilişkin eleştirilerini ilettiği toplantıda CHP Genel Başkanı Özel, Hatay anketlerinde Savaş’ın önde çıktığını hatırlattı. Özel, Hatay için güçlü ve kazanabilecek bir adayın öne çıkması halinde Hatay’daki durumun yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com