Yolsuzluk operasyonunda tutuklanan eski rektör Okudan, AKP’nin Manavgat adayı oldu

Konya'da 2009 yılında gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda 5,5 ay cezaevine kalan eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan, AKP'nin Manavgat Belediye Başkan adayı oldu.

  • ü
  • 13 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı Okyanus Operasyonunda 5,5 ay cezaevinde tutuklu kalam eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminde Ak Parti’nin Antalya’nın turistik ilçesi Manavgat Belediye Başkanı Adayı oldu.

31 Mart Belediye Başkanlığı seçimleri için Ak Parti Manavgat İlçe Başkanlığı 11 aday adayı başvurusunda bulunmuştu. Prof. Dr. Süleyman Okudan 8 ay önce Manavgat Belediye Başkanlığı için kamuoyuna “Bağımsız ” olarak seçimlere gireceğini kamuoyuna deklare etmişti. Sonradan ise Ak Parti’den Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıklamıştı.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı, Parti Meclisi ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 11 aday adayı içinden Manavgat Belediye Başkanı adayı olarak Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı seçmişti.

AK Parti Adayı Prof. Dr. Süleyman Okudan dün Manavgat’ın Antalya Caddesinde ilk esnaf ziyaretinde bulundu. Okudan’a ziyarette Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, İlçe Başkanı Tuba Vural Çokal ve partililer eşlik etti.

ÜNİVERSİTE İHALESİNDE YOLSUZLUK YAPTIĞI İDDİASIYLA TUTUKLANMIŞTI

Okudan, 21 Kasım 2008 yılında Konya Emniyet Müdürlüğünün yaptığı Okyanus Operasyonu kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Aynı operasyonda adliyeye sekedilen diğer sanıklardan 16 kişinin de tutuklanmasına karar verilmişti.

15 TEMMUZ YARGISI KURTARDI

Okyanus şirketler grubu sahibi Nusret Ergün’ne ihale yolsuzluğundan verilen 177 yıl hapis cezası 2017 yılında bozulmuştu. Ergün daha sona kendisine operasyon yapan polis ve yargı mensuplarından şikayetçi olmuştu.

AKP’Lİ BAŞKAN BBP’YE GEÇTİ

Öteyandan Cumhur İttifak’ı bileşeni MHP Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 19 ilçeden 14’nde Belediye Başkanı adayı çıkarmayacağını açıkladı. MHP Antalya’nın Beş ilçesi Alanya, Korkuteli, Demre, Finike ve Gazipaşa’da aday çıkaracağı beş ilçede Ak Parti MHP adayını destekleyeceği 14 ilçe ve Antalya Büyükşehir’de ise MHP’nin ise Ak Partiyi destekleyeceğini açıklamıştı.

Cumhur İttifak’ının bir başka bileşeni Yeniden Refah Partisi(YRP) Antalya Büyükşehir ve Antalya’nın 19 ilçesinde kendi Parti adayları ile gireceğini açıkladı. YRP Antalya’nın Serik ilçesinde ise eski AK Partili Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kıvrak’ı aday gösterdi.

AK Parti mevcut Serik Belediye Başkanı Recep Aputkan’ı yeniden aday göstermeyince Serik Belediye Başkanı Recep Aputkan ise 31 Mart seçimlerine BBP’den gireceğini açıkladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com