Alman Büyükelçi, acı gerçeği açıkladı: Şirketler Türkiye’de yatırım yapmaya çekiniyor

Ekonominin patronu Mehmet Şimşek ve ekibi yabancı yatırımcı çekmek için uğraşadursun, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, "Bazı şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmaktan çekindiklerini biliyoruz" diyerek niye gelmediklerini izah etti.

  • ü
  • 10 Şubat 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya'nün Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, bazı şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmaktan çekindiklerini söyledi.

Türkiye’de bulunan Alman şirketlerin buradaki operasyonlarından çok memnun olduklarını bildiklerini belirten Schulz , “Çok olumlu deneyimler edindiklerini biliyoruz. Fakat yeni yatırımcıları çekmek ayrı bir konu. Bazı şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmaktan çekindiklerini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

AA muhabirine konuşan ve “Yatırım koşullarının cazip olması gerekiyor” diyen Schulz, “Bu koşulların arasında yasal güvenceler, planlama güvenliği yani uzun vadeli plan yapabilmeleri ve finansman konusunda kolaylıklar olmalı. Bunlar bekledikleri olumlu çerçeve koşulları” dedi.

Türkiye’nin en fazla ihracat gelirini Almanya’dan elde ettiğini vurgulayan Büyükelçi Schulz, Türkiye’de 8 bini aşkın Almanya menşeli şirketin faaliyet gösterdiğini belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com