Tunç Soyer’den ‘CHP’de görev’ açıklaması: Teşekkür ettim, ancak…

İzmir'den belediye başkanlığına tekrar aday gösterilmeyen Tunç Soyer'in, CHP lideri Özgür Özel’in 'birlikte çalışma' teklifine sıcak baktığı iddia edildi. Açıklama yapan Tunç Soyer ise teklif geldiğini kabul ederek, şu an böyle bir talebi olmadığını söyledi.

  • ü
  • 10 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

CHP Parti Meclisi, 29 Ocak’ta İzmir’de mevcut belediye başkanı Tunç Soyer’in yerine Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’ı aday göstermişti.

Soyer ise bu seçime tepkisini ertesi gün yaptığı açıklama ile dile getirmiş, aday gösterilmeyeceğinin ‘MYK toplantısından 5 dakika önce’ kendisine iletildiğini belirterek ‘siyasi nezaketsizlik’ vurgusu yapmıştı. Soyer’in ‘başka bir partinin adayı olacağı’ iddiaları da yine Soyer tarafından yalanlanmıştı.

MEDYASCOPE ‘SICAK BAKTI’ DEMİŞTİ

Medyascope’tan Cansu Timur’un haberine göre Tunç Soyer, 9 Şubat günü CHP genel merkezinde Özgür Özel’le bir araya geldi.

Habere göre Özel, Soyer’e ‘kendisinin de çalışmak isteyeceği bir alanda’ görev vermek istedi, Soyer de teklife sıcak baktı. Tunç Soyer’in Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gibi bir başka görevde CHP çatısı altında siyasete devam etmesi bekleniyor.

TUNÇ SOYER’DEN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin ‘Tunç Soyer’in Özel’in görev teklifine sıcak baktığı’ tartışmaları sürerken, Soyer sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kendisine yapılan teklifi doğrulayan Soyer, ‘şu an böyle bir talebi olmadığını’ belirterek, kabul etmediğini açıkladı.

Tunç Soyer’in sosyal medya hesabındaki açıklaması şöyle:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in davetiyle Ankara’da görüştük. İzmir ve İzmir’deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim. Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir’in ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com