Sokak röportajında sosyal çürümeye dikkat çeken isim akademisyen çıktı

Sokak Röportajında, muhabir bir vatandaşa “Durumlar nasıl geçinebiliyor muyuz?” şeklinde soru yöneltti. Sonradan Dr. Zeliha Burtek olduğu öğrenilen kişinin yanıtları gündem oldu.

  • ü
  • 18 Aralık 2023
  • ü
  • Yaşam

İstanbul Mecidiyeköy’de Sokak Gazetesi adlı YouTube kanalının yaptığı sokak röportajındaki analizleriyle dikkati çeken kişinin akademisyen Zeliha Burtek olduğu ortaya çıktı.

Röportajda, muhabir bir vatandaşa “Durumlar nasıl geçinebiliyor muyuz?” şeklinde soru yöneltti. Sonradan Dr. Zeliha Burtek olduğu öğrenilen kişi yanıtında şunları söylemişti:

“Evet sosyal çürüme şu etik denen şeyin yok olması, etik yaşam felsefesi demek. Türkiye’de yaşam felsefesi kalmadı. Yani şöyle bir şey söyleyeyim, yani Türk edebiyatını, Türk sinemasını, Türk tiyatrosunu düşünün. Bu edebiyatta bu tiyatroda, sanatta hiçbir şekilde yazında ve düşün de hiçbir zaman için göçmen kültürü, mülteci kültürü ya da mafya ya da işte kara para aklama gibi kavramlar olmazdı. Ama şu anda biz yavaş yavaş kültürel anlamda bütün ortaya çıkacak yapıtlarda bu kavramlarla karşılaşmaya başlayacağız. Sosyal çürüme bu demek başka bir toplum olduk. Biz Güney Amerika ülkesi değildik ama Güney Amerika ülkesi olmaya başladık. Çok tuhaf değil mi?”

O KADIN AKADEMİSYEN ZEHİHA BURTEK

Bu sözlerle sosyal çürümüşlüğü tarif eden o vatandaş ise ünlü akademisyen Zeliha Burtek çıktı.

ZELİHA BURTEK KİMDİR?

Zeliha Burtek, mimarlık, sonra sanat tarihi ve felsefe okuyup, 21 yıl boyunca üniversitelerde ders verdi. 25 yıldır kendisini sokak hayvanlarını beslemeye adayan Burtek hayvan sevgisiyle de öne çıktı.

MSGÜ’de sosyoloji doktorası, Galatasaray Üniversitesi’nde de felsefe masterı yapan Zeliha Burtek; az uyuyup her gün sabah 5’e kadar kilometrelerce yürüyerek hayvanları doyuruyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com