MB eski Başekonomisti Kara: Enflasyonla mücadeleye seçim arası verildi

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, paylaştığı değerlendirmede enflasyonla mücadeleye seçim arasının verildiğini belirtti.

  • ü
  • 07 Şubat 2024
  • ü
  • Ekonomi

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, enflasyonla mücadeleye seçim arası verildiği algısının güçlenmesi nedeniyle döviz rezervlerinde düşüş yaşandığına dikkat çekti. Kara, seçimlerden sonra artan rezervlerin, 2024’ün başından itibaren tersine döndüğünü ve net ve brüt düşüş yaşandığını gösteren grafikler de paylaştı.

Prof. Dr. Hakan Kara kişisel X (eski Twitter) hesabından ekonomiye dair güncel analizler paylaşmaya devam ediyor. Kara’nın bugün yayınladığı “Enflasyonla mücadeleye seçim arası verildi” paylaşımı dikkat çekti.

REZERVLER ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Döviz rezervlerindeki düşüşe dikkat çeken Kara, rezervlerdeki düşüşün temel nedenini “enflasyonla mücadeleye seim arası verildiği algısının güçlenmesi” olarak yorumladı. Kara, seçimler öncesinde (Mart- Mayıs 2023) yaklaşık 18 milyar dolar altının yastık altına girdiğini ve bu durumun da rezervleri etkilediğini belirtti.

YASTIK ALTI ALTINLARA NE OLDU?

Kara, Ocak 2024’te, yastık altındaki altının uzun bir aradan sonra ilk defa azaldığını (1,1 milyar dolar) olarak hesaplandığını ifade etti.

Prof. Dr. Kara’nın görüşleri, enflasyonla mücadelede seçimlerin bir etken olabileceğini ve bunun döviz rezervlerini de etkilediğini gösteriyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com