Boğaziçi’nde kadrolaşma tam gaz: 70 akademisyen atandı

Boğaziçi Üniversitesi'ne normal akademisyen alımı prosedürülerinin dışında 70 öğretim üyesi ataması yapıldığı belirtildi. Yukarıdan atanan akademisyenlere öğrencilerin boykot uygulayabileceği belirtiliyor.

  • ü
  • 07 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeleri uzun bir süredir yeni rektörün atanma şeklini her gün protesto ediyor. Foto: Can Candan

Gönüllü Boğaziçi öğrencilerinin ve mezunlarının kurduğu Boğaziçi TV inisiyatifi, sosyal medya hesaplarında okullarına tepeden atanan hocaların listesini paylaştı. Üniversiteye Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Yapay Zeka ve Veri Bilimleri Enstitüsü olmak üzere prosedürler atlanarak 70 öğretim üyesinin alındığın belirtildi.

AKP, Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörlükten sonra öğretim üyesi kadrosu içerisinde çoğunluk sağlamak için her gün yeni bir adım atıyor.

Üniversitedeki nitelikli akademisyenlerin mobbinge maruz bırakıldığını ve görevden alındıklarını söyleyen topluluk, öbür tarafta ise herhangi bir akademik birimin görüşü alınmadan, kayyum rektör tarafından atanan “paraşüt akademisyenler” in sayısının 70’i geçtiğini ifade etti. Yapılan açıklamada kayyum rektör öncesinde öğretim üyelerinin alımında adayların kendi araştırmalarını anlatan İngilizce bir sunum yaptığı, bölüm kurullarının adayların “niteliğine” göre yaptığı değerlendirmelerden sonra nihai karar için kapalı oylama yapıldığı dile getirildi. Bu oylamanın sonucunda aday öğretim üyelerinin atandığı belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com