Gezi eylemcilerine saldırmıştı: ‘Palalı Sabri’ öldürüldü

Gezi eylemleri sırasında palayla göstericilere saldırdığı için adı 'Palalı Sabri' olarak kalan Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

  • ü
  • 02 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Gezi eylemleri sırasında elindeki paylayla göstericilere saldıran ve ‘esnaf’ olduğu iddia edilen ‘Palalı Sabri’ silahlı saldırısı sonucu öldürüldü.

Göstericilere saldırdığı için adı Palalı Sabri olarak kalan Sabri Çelebi’nin İstanbul Beyoğlu’nda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldüğü duyuruldu. Polis konuyla ilgili çalışma başlattı.

Sabri Çelebi’nin yargılandığı fuhuş çetesi davasında, tutuklu sanıklar tahliye edilmişti. Çelebi, Beyoğlu Talimhane’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

FUHUŞ YAPTIRDIĞI İDDİASIYLA DAVA AÇILMIŞTI

“Palalı Sabri” adıyla tanınan Sabri Çelebi hakkında, kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhşa zorladığı iddiasıyla dava açılmıştı. Hakkında kadınları zorla fuhuşafuhuşa sürüklediği gerekçesiyle 248 yıla kadar hapis cezası talep edilen Çelebi, 6 ay önce beraat etmişti.

GEZİ EYLEMCİLERİNE PALAYLA SALDIRMIŞTI

Gezi Parkı eylemlerinde Taksim’deki göstericilere palayla saldırdığı gerekçesiyle Sabri Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı.

11 Mayıs 2017’de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı “silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama” suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com